21 Haziran 2014 Cumartesi

Yetenekli Bir Ekip Neler Yapabilir?

Bu yazımda sizlere yaz döneminde gerçekleştiriyor olduğumuz proje/staj programından bahsedeceğim. Genom ve Kök Hücre Merkezi'nde gerçekleştirilen Biyoinformatik Yaz Programı kapsamında birçok başvuru arasından seçilen ve neredeyse hiç programlama bilgisi olmayan 6 öğrenci ile 9 Haziran'da çalışmaya başladık. Biyoinformatik ve bilgisayar dünyasına ilişkin altyapı eğitimlerine paralel olarak Scratch ile programlamaya başladık ve Python ile devam ediyoruz. Ekip olarak geliştirmeyi planladığımız büyük bir projenin yanısıra, bireysel olarak da her bir ekip üyesi kendi projesi ile çalışmaya başladı bu hafta. Program sonunda -büyük veya küçük- çalışan sistemler üretmeyi hedefliyoruz.

Program kapsamında gerçekleştirdiğimiz çok yönlü etkinlik ve çalışmaları yazstaji2014.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz. Her bir günümüzü anlattığımız blogumuzun yanısıra, her bir ekip üyesinin kendi bloglarında yazdıklarını okumak da eminim çok hoşunuza gidecektir. İlgili bloglara da, yazstaji2014 blogunun ana sayfasındaki Bizler Bir Ekibiz! başlığı altından ulaşabilirsiniz.

Bihter, Burak, Cansu, Ceyhun, Elif ve Mehmet Emre ile iyi bir ekip olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Çalışmalarımıza yine GenKök'te yüksek lisans öğrencisi olan Fatih ve ABD'de yüksek lisansına başlamak üzere olan Şeydanur destek veriyor. Ekibimiz Temmuz Grubu'nun aramıza katılmasıyla daha da genişleyecek. Her ne kadar eşim bu durumdan biraz rahatsız olsa da :), gayet yoğun ve verimli bir çalışma programı takip ediyoruz, bu da ekibimizin ne kadar istekli ve motive olduğunun bir göstergesi.


Sözün Özü:
Yetenekli, uyumlu ve istekli bir ekibin birlikte neler yapabileceğini görmek adına bu stajın sonucunu merakla bekliyorum.



Proje:
Yaz programı kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmaları yazstaji2014 blogundan takip ederek kendinizi geliştirebilirsiniz.

Meraklısına:
Yaz programında gerçekleştirilen etkinliklerin yanısıra, her bir etkinliğe ilişkin ekip üyelerinin neler düşündüğü ve hissettiğini öğrenmek için kişisel blogları da takip etmeyi unutmayın.